Plateanmeldelse: Tylden & Co – Danseband Jul 2 (2011)

Her kommer årets juleplate i kategorien danseband, og her har plateselskapet Tylden virkelig slått på stortromma med hele 22 herlige julesanger.

Platen åpnes med Bugges Firo og tradisjonslåten “Julekveld i skogen” og fortsetter med sangene “Når julen ringes inn” av Hanne Mette, “Barnetro” av Ørnulf Holthe.
“Jul mellom Romsdals fjell og fjord” av Bjørns orkester, “Nå er det jul igjen” av Rune Rudberg,

“Den gamle nissen” av Ole Ivars (en ny og morsom sang til juleheftene), Anne Nørdsti tar med et hint av country i sin låt “Jeg tenner et lys”. “Ei snøprinsesse” av Arctic Band (en ny julefavoritt til folket?), “Tanken teller mest” av Pegasus, “Når lysene tennes der hjemme” servert av tidligere trekkspiller i Ingemars: Odd Arne Sørensen,

“Julebokk gløtt” av Ole Ivars med Lasse Johansen, “En to juletre” med Steinar Engelbrektson Band (nok et trekkplaster av ei låt). “Jul inni skogen” av Thor Wang & Nonstops,

“Jul i bygda mi” av Trond Erics, “Pjokkens julekvell” av Ingemars (en varm sang om jul i barndomshjemmet), “vi skal feire jula sammen” av Fryd & Gammen.

“Vi tenner våre lykter” av Dænsebændet (som her har med seg barnekor), “Fire Lys” av Picazzo, “Ribbe, Pølse Og Akevitt” av Doodle Bugs, “La det snø” av Vagabond,

“Det er jul igjen” av Jan Erik Olsens Orkester med Løkka Barnehage, før det hele rundes av med nok en versjon av “Julekveld i skogen” som denne gangen er av den sprøe duoen Trøste og Bære.

Denne samlingen har mange gode sanger som ikke tidligere er utgitt, noe som gjør opplevelsen ekstra spennende og innholdsrik. Som fortsettelse av fjorårets “Julefest i vest” og “Danseband Jul” som startet det hele i 2009, er dette på mange måter årets julesamling fra norske danseband!

Denne får terningkast 5.

Anmeldt av Rune Kristoffersen


Kommentarer: