Plateanmeldelse: Pia Pihlgrens – Snälla rara (2013)

* Pia Pihlgrens – Et svenskt danseband som bør legges merke til!

Mens mange band i Norge og Sverige velger å legge ned driften, har Pia Pihlgrens valgt det motsatte. De satser stort og på nytt etter å ha ligget i brakk noen år. Bandet ble grunnlagt for så lang tid tilbake som i 1993, altså for 20 år siden. De fartet i mange år land og strand rundt for å glede danseglade mennesker.

I 2003 valgte de imidlertid å legge musikken på hylla og bare ha spillingen som hobby. Men i 2011 ble de kontaktet av personer innen bookingbyråer og ballen begynte å rulle igjen. Produsenten Stig Lindell som har produsert for flere artister ble interessert i dem og et spennende samarbeid ble igangsatt. De fikk inn demolåter fra flere av Sveriges ledende låtskrivere og planene om å spille inn en CD tok fart.

Pia Pihlgrens består i dag av:

* Pia Pihlgren (vokal)
* Ronnie Pihlgren (bass og vokal)
* Henrik Strandberg (gitar)
* Håkan Ljungqvist (gitar og vokal)
* Per Dahlman (keyboard)
* Andrè Furulund (trommer)

Plata som nå foreligger ble lansert 15. juni. Musikken til Pia Pihlgrens kan beskrives som «countrypåvirket-dansebandsmusikk». Låtene på denne plata er noe man blir i meget godt humør av og er meget dansevennlige. Når denne settes i spilleren sitter dansefoten løst.

Sporene er hovedsakelig på svensk, men også iblandet enkelte engelskspråklige låter. Bandet har en stor fordel i at de har tre ledende vokalister noe som gjør at de kan spre musikken til flere sjangre og musikkuttrykk. Dette gjør at de når ut til en meget bred tilhørerskare. Bandet har vært å høre i sommer mange steder rundt om på festivaler både i Norge og i Sverige. Over alt hvor de har opptrådt har det vært positive tilbakemeldinger på deres musikk og fulle dansegulv.

Den foreliggende plata inneholder til sammen 13 spor, hvorav tre spor er skrevet av bandets medlemmer. Dette er en plate man blir i godt humør av med meget gode tekster. Platen inneholder en flott blanding av både meget flotte bugg/swinglåter og rolige ballader.

Vi bøyer oss i støvet for en meget fengende og god skive fra Pia Pihlgrens, og gir denne platen terningkast fem.

Anmeldelse skrevet av: Mette Irene Rasch og Vegard Fredin

 


Kommentarer:

Exit mobile version