Plateanmeldelse: Pegasus – 17+2 (2012)

Pegasus er nå ute med sitt syvende album, “17+2” som er en kolleksjon/samleplate av 17 gamle låter, samt to helt nye.

Pegasus kom med sitt første album i 2007 og etter dette har de gitt ut hele seks album fullspekket med god dansemusikk. I løpet av de fem årene har de også gitt ut en DVD, og feirer snart sitt 5 års jubileum.

Pegasus består av brødrene Tommy og Ronny Nilsen. Tommy og Ronny har en fantastisk evne til å skrive gode dansebandlåter. Dette er noe blant annet Ingemars, Dænsebændet, Hanne Mette Gunnarsrud og Picazzo for å nevne noen har benyttet seg av og valgt låter fra øverste hylle.

Gode gamle klassikeren “Kine” får vi servert som første låt. Videre får vi godlåter som har vekket liv i dansefoten mang en gang: “Trenger ei dame”, “Kamilla-Milla”, “Hey Pretty Baby” og “Hey Hey Hey”. Kjente og kjære ballader som “Det beste jeg vet”, “Kall det… kjærlighet”, “Drømmen din og deg” og “Gi meg din hånd”. Vi må ikke glemme å ta med “Min første natt” som er en nydelig duett med Pegasus og Hanne Mette Gunnarsrud.

Heller ikke de to nye låtene skuffer, hvor jeg spesielt vil fremheve “Etter i kveld” som en nydelig låt som setter spor.

“17+2” er et flott album med mange av de kjente og kjære låtene til Pegasus som er et album det er lett å bli glad i. Fra første til siste låt hører man at dette er Pegasus på sitt aller beste.

Dette albumet får en god 5`er fra meg.

Anmeldt av Birgitte Marie Hjelle Skarshaug


Kommentarer: