Plateanmeldelse: Ole Ivars – Regnets Rytme (1982, reutgivelse 2012)

I 1982 kom albumet “Regnets Rytme” som først hadde tittelen “En Prästkrage I Min Hand” med litt annen rekkefølge i låtene. Dette albumet var en samling med tidligere utgitt materiale som hovedsaklig Ole Ivars og Sven-Ingvars hadde suksesser med på 60-tallet.

Albumet starter således med “Regnets Rytme” som opprinnelig var ei låt av det amerikanske bandet The Cascades. Så fortsetter platen med låter som “Någån Att Holda I Hand”, “Lyckliga Henriks Polka”, “Farvel” og tralle-låten “Nu Är Det Sommar”. Videre kommer låtene “En Prästkrage I Min Hand”, “En Sådan Sommer Får Vi Aldrig Mer Igjen”, etterfulgt av Ole Ivars sangen “Line” og en flott versjon av Sven-Ingvars “Christina Från Wilhelmina”. Her er det også sanger som kanskje ikke alle har hørt før, men som Ole Ivars serverer på sitt absoultt beste etter originalene på 60-tallet.

Det blir videre gjenhør med sanger som “Ann Mari”, “Jag Har Vandrat Mina Stigar” og den opprinnelige B-siden av singelen “Regnets Rytme” fra 1967, Ivar Grønsveen’s låt “En Stjernenatt” som virkelig får det til å rykke i dansefoten. Albumet avslutter med låtene “Da Du Var Min” og en swingende god versjon av Sven-Ingvars’ “Børjan Om Från Børjan”.

Dette albumet er et must for de som virkelig er Ole Ivars fans og ivrige tilhengere, og svært moro for de som husker det gamle materialet til bandet fra den gangen de kom på markedet.

Bandets bestod i 1982 av:

* Lasse Johansen: Sang og gitar
* Arild Engh: Trommer
* Ole Ødegård: Tangenter og produsent
* Arne Willy Foss: Saksofon
* Nils Østby: Bass
* Tor Egil Simensen: Saksofon

Ekstrainformasjon: Arild Engh deuterte på trommer for Ole Ivars på dette albumet. Medlemmene Nils Østby og Tor Egil Simensen slutter etter dette albumet og erstattes med William Kristoffersen.

Dette albumet er rett og slett en fryd for øret og fortjener virkelig en plass i enhver platesamling!

Jeg kan ikke gi platen mindre enn terningkast 4 (en sterk vel og merke).

Anmeldt av Rune Kristoffersen


Kommentarer: