Plateanmeldelse: Ole Ivars – Jubileum (1984, reutgivelse 2012)

Året var 1984 og Ole Ivars ga i anledning bandet’s 20-års jubileum ut dette albumet. Bandet bestod på denne tiden av Lasse Johansen, Ole Ødegård, Arne Willy Foss, William Kristoffersen og Arild Engh samt gjesteartister som Bård Svendsen, Bjørn Nessjø og Torstein Flakne (kjent fra pop-bandet The Kids).

Albumet som er remastret og utgitt for første gang på cd, starter med sangen “Sommer’n 84” av William Kristoffersen som også debuterer i Ole Ivars på dette albumet. Videre fortsetter platen med den varme låten “Drømmeland” og sangen “Fem År” som omhandler en gutt på et barnehjem.

Arne Willy Foss stiller så med “Klarinettpolka” som virkelig får det til å rykke i dansefoten, før man får en rolig utgave av låten “Flickan Från Backafall”. Låtene går slag i slag, og platen i seg selv er kanskje et av Ole Ivars beste fra 80-tallet.

Av andre sanger som muligens har gått i glemmeboken eller som noen savner fortsetter albumet med sanger som “Ta Festhumøret Fram”, Instrumentalen “Aria”, som tidligere fikk plass på Ole Ivars dobble “30-års kavalkade” fra 1994,
publikum får så et gjenhør med den lystige “Jubileumshilsen”, som swinger godt og takker det trofaste publikumet. Låten “Mamma” blir etterfulgt av “Fem Mann I Et Danseband” som også tidligere har fått plass på enkelte samlinger.

Så får man nok en feiende flott instrumental av Arne Willy Foss, nemlig gode gamle “Creole Jazz”, som også får fart på dansen. Albumet fortsetter så med rolige “Sommernatt”, før man får nok en swingende god låt ved navn “Bare Femten År”. Jubileumsplaten avslutter med Ole Ivars’ versjon av sangen “Liljer” som var veldig populær i 1984, ikke minst etter at svenske “Vikingarna” lanserte sin versjon året før.

Her har man altså hele 14 gamle gode dansebandsmelodier som har tålt tidens tann og er lydmessig renset og oppgradert så godt opptil anno 2011 som mulig.

Dette albumet er verdt en sterk 5’er i terningkast i sin helhet fra start til slutt.

Anmeldt av Rune Kristoffersen


Kommentarer: