Plateanmeldelse: Ole Ivars – “34” (2011)

Ole Ivars svikter ikke sitt publikum med sitt siste album, som fikk tittelen “34”, som henviser bandets produktivitet: Album nr. 34 i rekken.

Det hele starter med sangen “Kun en solskinnsdag” og fortsetter med en rask låt om transportarbeidernes hverdag: “Uten trailer’n stopper hverdagen” og man får trukket ekstra på smilebåndene fra låter som “Natasha fra Moskva” og “Vi krangler om stort og smått”. Albumet får denne gangen med seg to flotte instrumentaler: “Fancy” og “Strengeleik”, som er vel verdt å lytte til.

Når det gjelder albumet i sin helhet er til forskjell fra andre tidligere album, har bassist/vokalist William Kristoffersen komponert alle låtene her, noe som gir variasjon mellom rolige og raske låter med skiftende temaer om nordmenns liv, veldig ofte med humor og glimt i øyet. Siden bandets start i 60-årene, dengang som kanskje norges svar på Sven-Ingvars, gjennom 70-årene med turbulens og stadige bandmedlems-bytter, forbi de glade 80-årene hvor bandet’s publikumskare vokste og vokste. Via 90-årene med ny vokalist og hits på rekke og rad, rundet de tusenårs’skiftet med nok en håndfull klassikere og fram til i dag. Må det sies at Ole Ivars som er et av Norges eldste og mest populære danseband her har fulgt oppskriften og nok en gang laget at kjempeflott album, som vil glede publikum.

Man får her 16 nyskrevne sanger fordelt på gode 47 minutter med publikumstreffere, og dette er langt ifra et bomkjøp, og kan trygt plasseres under ethvert juletre.

Denne gang er jeg raus og gir dette opprinnelige Hamarbandet et terningkast 6.

Anmeldt av Rune Kristoffersen


Kommentarer: