Plateanmeldelse: Odd Arne Sørensen – Mitt Barndomsparadis (2011)

Den 11. november var det klart for tidligere trekkspiller fra Ingemars, Odd Arne Sørensen sitt første soloalbum, hvilket er et fyrverkeri av et album.

Her får man instrumentaler som “I mitt barndomsparadis”, “Fantasisnoa” (som får det til å rykke i dansefoten). Så kommer en fantastisk sangtolkning av Ottar “Big-Hand” Johansen’s “Min barndoms grønne dal”, en rolig vals i form av “Når lysene tennes der hjemme”, “Da vi var på Capri” (sunget og med flott tangotakt).

Og vi kan også slå fast her, enten det høres sprøtt ut eller ikke: Odd Arne er ikke snauere enn at han tolker Simon & Garfunkel sin store hit “Bridge Over Troubled Water” på trekkspill (…) og det fungerer veldig bra. Videre går det slag i slag med låter som “Frå nord tel sør” (gammeldansnummer), “Du er heile værda” og de to siste låtene som er Odd Arnes tolkning av låtene “I Can’t Stop Loving You” og “Lille Vakre Anna”.

Denne utgivelsen vil falle i smak hos de fleste. For selv om det er ti låter totalt vil de fleste få en favoritt herfra så godt gjennomført som dette verket er.

Etter elleve år i rampelyset med Ingemars hvor han var med på å vinne Gullskoen hele tre ganger og Spellemannsprisen en gang, og en skal ikke se bort ifra nominasjoner for dette debutalbumet heller.

Denne er gull verdt – og et helt klart terningkast 6.

Utgitt på Tylden & Co

Anmeldt av Rune Kristoffersen


Kommentarer: