Plateanmeldelse: Mr. Ray – Frædan på Flisa (2015)

På Ivars Kro i Oslo hadde Mr Ray (eller Ray Moen som han heter) fra Jessheim plateslipp på sin seneste CD den 15. mars til fullsatt hus. Mr Ray er ofte å høre live på søndagsdansene på dette utestedet i Oslo.

Denne CD’en har fått tittelen «Frædan på Flisa» og synges på dialekt, nærmere bestem Solør-dialekt. Dette setter et flott særpreg på denne utgivelsen som han har produsert og mikset i sitt eget Kjedekassa Studio.

På denne plata har han fått god hjelp av flere kjente skikkelser innen dansebandssjangeren i norge. Her kan nevnes Heidi Janka Berg, Trond Ihle (Vestnorge), Ronny Nilsen (Pegasus), Roland Jansson og Marius Molstad (Rainbow). Tre av låtene har han selv laget tekstene til.

Mr Ray er kjent fra puber på Romerike og diverse andre steder rundt omkring på Østlandet. Han har også turneer på barer i Alanya i Tyrkia blant den norske kontingenten der. Dette er en mann som flere kunne trengt å hørt om.

Han er en meget flink artist som gir mye glede i sine fremføringer, spesielt ute på danselokaler. Han har en flott og karakteristisk sangstemme.

Han presenterer her en flott samling med 11 dansbare låter med veldig gode tekster og innhold. Dette er låter man trygt kan sitte hjemme i stua og lytte til med sine meningsfylte tekster. Det er en god variasjon av låtene med alt fra rolige låter («Fra i dag») til swingbare låter («Frædan på Flisa»). Trekkspillet på låten «Frædan på Flisa» høres dessverre syntetisk ut og drar inntrykket noe ned i en ellers meget flott låt. Det er i tillegg lagt med 2 karaokeversjoner på CD’en som en bonus.

Etter å ha hørt Mr Ray ute på puber og barer hvor han har fremført låter fra denne CD’en synes vi at fremføringene ikke kommer godt nok fram på CD’en i forhold til når disse presenteres live.
Plata får dermed ikke topp karakter denne gang. Han scorer imidlertid høyt på at han synger på dialekt.

Vi føler dessverre at produksjonen ikke har falt helt heldig ut for ham denne gangen. Lydbildet på plata blir noe for tynt og får et bokspreg i forhold til når melodiene fremføres live.

Karakter: En meget sterk 4’er og helt på vippen til en 5’er.

Anmeldt av Mette Irene og Vegard Rasch-Fjeld


Kommentarer:

Exit mobile version