Plateanmeldelse: Jhohans – Oppdagere (2011)

Jhohans som har beskrevet sin musikk som “trøndersk musikk med trøkk”, er i disse dager tilbake med et feiende flott album som har fått navnet “Oppdagere”.

Platen starter med spennende låter som “Oppdagere”, “Leve livet”, “Nånn å vær glad i” og en ballade med stort hitpotensiale: “Trøndersk livsfilosofi”, før de slår til med en flott dansemelodi ved navnet “Supermann”.

Når det kommer til Jhohans varemerke som da er variert dansemusikk med egenkomponerte låter, som igjen spenner seg fra swingmusikk, gammelpop, tradisjonell dansemusikk, trønderrock og til livat gammeldans, må det sies at bandet ikke skuffer sitt stadig voksende publikum med denne flotte utgivelsen.

Platen er hovedsakelig produsert av gitaristen i bandet: John Oddstein Aune i hjembygda Selbu. Denne platen som også er bandets jubileumsplate etter vel 25 i rampelyset byr også på godbiter som “koble mæ til nettet”, “Du va så fin”, den swing/rock ‘n’ roll inspirerte “Tanken på at du vil ha mæ” og “Æ mangle pænga”, som er bygget på tidløse temaer med glimt i blikket.

Det er opp til publikum å dømme denne innspillinga som jeg gir terningkast 5, både for god melodifremføring, gode tekster og som de sier selv: Tolv sanger med trøkk.

Anmeldt av Rune Kristoffersen


Kommentarer: