Plateanmeldelse: Dænsebændet – 30 år i tjeneste (2012)

Dænsebændet er nå ute med samle- og jubileumsalbumet «30 år i tjeneste».

«Dænsebændet hass Arnstein» var det opprinnelige navnet på orkesteret da det startet opp i 1981, hvor de da senere endret navnet bare til Dænsebændet. 

I 2011 feiret bandet sitt 30 årsjubileum, og vant i januar i år Spellemannsprisen for «Årets Danseorkester» for fjorårets album «Vi Talast».

Dænsebændet består i dag av:

* Arnstein Tungvåg – vokal (1981)
* Tommy Tungvåg – vokal, keyboard, kassegitar (2001)
* Tommy Stensvold – gitar (2009)
* Kay Ronny Brobakken – trommer (1994)
* Svein Egil Bjørge – bass, saxofon (1995 – 1998)
– saxofon, trekkspill, keyboard (2006)
* Bjørn Aske – bass (2009)

Dette er et dobbeltalbum, hvor CD nr. 1 starter det hele med jubileumslåten «Dænsebændet» (skrevet av William Kristoffersen) som blir en introduksjonslåt til resten av den flotte musikken. Videre får vi kjente og kjære låter som «Den Gamle Bjørka», «Ei boble fra ’64», «Tre Røde Roser», «Kjære Sjømann» og «Je Er På Væg».

CD nr. 2 starter med «En Blomstrete Sammarskjole» før vi videre får gode gamle låter som «I Din Opel Caravan», «Når Je Tenkjer På Ditt Smil», «Den Peneste På Dokka» og «Sammen På Scena». Det hele avsluttes med låten «Hælsing Dænsebændet» (som er skrevet av Finn Erlandsen).

Dænsebændet har plukket låter fra øverste hylle her, og fått med 30 av deres mest kjente og kjære låter. Det er nok mange som har tatt seg en svingom eller to til disse godlåtene opp gjennom årene vil jeg tro. Jeg likte spesielt godt at albumet begynner det hele med den nye introduksjonslåten før de avslutter det hele med avslutningslåten.

Alt i alt en veldig flott variasjon med gamle og nyere låter, som jeg trygt kan anbefale til alle og som jeg tror mange kommer til å kose seg med.

Jeg gir herved dette flotte albumet full pott og terningkast 6.

Anmeldt av Birgitte Marie Hjelle Skarshaug


Kommentarer: