Plateanmeldelse: Bjørns Orkester – Spellmannsliv (2013)

Dansebandcowboyene fra Molde, Bjørns Orkester er nå ute med sitt åttende album som har fått det klingende navnet Spellmannsliv.

Bjørns Orkester har blitt et av Norges mest etterspurte danseband. Det er ikke bare musikken som fenger folket, men også guttene som har god kontakt med sitt publikum når de spiller opp til dans rundt om i Norges langstrakte land. Far sjøl, Bjørn er blant legendene som har holdt på i hele 45 år. Sønnene Johnny og Mathias har også vært med en god stund, mens Jan Erik snart kan feire sine første ti år. Bjørns Orkester gav ut sitt første album i 1998.

Bjørns Orkester består av:

*Bjørn Kalvatsvik: trekkspill, tangenter, sang, kor
*Mathias Kalvatsvik: trekkspill, tangenter, gitar, sang, kor
*Johnny Kalvatsvik: trommer, sang, kor
*Jan Erik Bang Småge: gitarer, tangenter, kor

Åpningslåten «Mitt Bæljespell» er en låt som Mathias synger om sitt trekkspill som har har følgt han gjennom livet og vært hans beste venn.

Videre får vi låter som «Nattes Dronning», «My Lolipop», «På Evertyrfestival»,»Hoem dance and Country», «Fineste sangen på plata», «Tjo det blir hei»og «Solfylte dager» låter som virkelig får fart på dansefoten. «Lytter, Lytter», «Når du ser på meg», «Sommerfugl», «Minne i en sang», «Sangen om deg».

Sist, men ikke minst den nydelige låten «Rosepika vår» og «Mellom to bål», der man står mellom to valg i livet, og valget man skal ta. «Detroit City» er en instrumental låt som også har fått en plass på dette albumet. Det er umulig å trekke ut en låt som skiller seg ut, for her kommer godlåtene på rad og rekke.

Mathias står for mesteparten av tekstene, men også far Bjørn står for tre av låtene på dette albumet. William Kristoffersen og Steinar Storm Kristiansen/Philip Kruse har også vært med å bidratt på denne platen som inneholder hele 16 låter. Det nye med Bjørns i år er at de har fått med en liten «tvist» av country i melodiene sine. Vi må også ta med produsenten Morten Nyhus, som har gjort en kjempe jobb her sammen med Bjørns.

Dette er uten tvil det beste albumet fra Bjørns Orkester så langt, her er noe for en hver smak. Vi får alt fra nydelige ballader til gode dansbare låter som virkelig setter fart på dansefoten. Vi hører fra første til siste låt at dette er den gode Bjørns stilen, så her er det bare å svinge seg i dansen til 16 herlige låter.

Så jeg velge derfor å gi dette albumet et klar 6′ er.

Anmeldt av Birgitte Marie Hjelle Skarshaug


Kommentarer: