Plateanmeldelse: AristoCats – Live 2013 – 40 års jubileum (2013)

I april i år ga dansebandet AristoCats ut sin seneste CD. AristoCats ble dannet høsten 1973 av tre staute karer fra Sotra og la seg den gangen med noe som havnet midt mellom country og danseband. Nå er AristoCats et godt kjent danseband på vestlandet og holder på å utvide bekjentskapet til større deler av landet etter opptredener på festivaler i Seljord og Sel i sommer. De er kjent for sin svært engasjerte og dyktige vokalist Kjell Kallestad. Han gir absolutt alt på scenen, og med sin energiske opptreden og særegne stemme gjør han kvelden til en opplevelse for gjestene.

Dette er deres fjerde plate utgitt av de selv. De har også figurert flere ganger på samleplater av forskjellige slag. Plata består av hele 17 spor med blanding av sanger på engelsk og norsk. De norske sporene fremføres på skikkelig vestlandsdialekt. Sporene veksler også denne gang mellom country og danseband. De har på denne platen også tatt med seg klassikeren til Halvdan Sivertsen, «Sommerfuggel i vinterland» som her fremføres på strilamål og i et annet arrangement som vi har hørt den tidligere. En annen kjent låt er også Jan Eggums «En natt forbi», som også fremføres på et nydelig strilamål.

Musikken slår nok ikke like godt an da deres inspirasjon kommer mere fra engelsk enn fra Sverige som vi er vant til. De gir sin versjon av dansbare låter innen varierende tempo og stiler. Lydmessig er det countryprega og den solide vokalisten Kjell Kallestad setter et eget personlige preg på mange av sporene.

Aristocats består i dag av:

Kjell Kallestad – Vokal
Inge Glesnes – Keybord/vokal
Torstein Hjelle – Bass
Jon Petter Mo – Gitar/vokal
Thor Inge Stokke – Trommeslager
Bjørn Breilid – Gitarist

Vi velger herved å gi terningkast 4 til dette albumet.

Anmeldt av Mette Irene Rasch og Vegard Fredin


Kommentarer: